
Lärde mig en massa om kräftor igår, att man förr trodde att kokt mosad kräfta hjälpte mot feber och att honor och hanar kan skiljas åt genom att honan har en något bredare stjärt! Som om det skulle vara en nyhet!
Pajdeg:
3 dl | vetemjöl |
---|---|
0,5 tsk | salt |
125 g | smör |
1 st | ägg |
Fyllning:
3 st | ägg |
---|---|
300 g | riven västerbottensost |
2,5 dl | mellangrädde |
1 dl | mjölk |
lite salt och svartpeppar |
Tillagning
Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.
Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Låt vila i kylen cirka en halvtimme.
Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.
Garnera med kryddgrönt, till exempel dill eller färsk oregano eller timjan. Servera gärna pajen ljummen.
Kommentera