Vi lämnar Julen för en paus i sommarhuset under vinterns hittills kallaste dagar. Att fly Julen lite, få en paus från allt och bara önska att året nu fortsätter i normal fart efter årets mest överskattade helg av dem alla, Julen. Farväl och adjö! Nästa år kör vi Mallorca, Teneriffa eller Månen.
 
Skafferiet här är ekande tomt. Hyllor som brukar fyllas av godsaker gapar öde och den inköpta chipspåsen är enda hoppet om en lyckad kväll.
Jag funderar frenetisk på vad man kan göra av det lilla som faktiskt finns. Skorpmjöl, honung, lasagneplattor och mathavre, men inser snabbt att det är ett alldeles hopplöst fall att lösa.
Vi for iväg, lite för optimistiska om att klara oss utan godsaker. En fullständig omöjlighet efter det frosseri som  pågått i flera dagar nu. Man kan inte bara sluta med godsaker och julgodis hur som helst och barnen frågar desperat om vi inte kan äta upp skinkan iallafall, men det tycker jag inte direkt gifter sig med den kopp capucchino som jag lyckats skaka fram. Nä, dagens gott innan maten och efter också för den delen, blir en bit Brie, lätt uppvärmd, med en liten gnutta honung. Så fruktansvärt gott till rödvinet, som vi tack o lov fick med oss.
Åsså en sak till! Ingen hann få med sig vettigt tidsfördriv, vilket resulterat i att vi tvingats prata mer med varandra, tagit promenader, sovit med katt på magen och spelat påhittade spel som rita och gissa musik. Just nu grillar minstingen prinskorv i braskaminen och det är hur skönt som helst.
 
 
 
 
skafferi,