Nu så är det jul igen!! Julmys, brasor som sprakar, glögg, peppisar, misslyckad fudge, alltför många paket att slå in, katter som hatar skånsk vintern med regn, amaryllisar som viker sig, spring på posten och inte minst systembolaget. Står man i kön när de öppnar klockan 10, har man fint sällskap att skarpa gänget som hänger på låset!
Jul blir det oavsett vad vi gör och hur mycket man än pyntar, måste känslan hittas inom oss. Friden, lugnet och den tindrande förmånen av att få tid tillsammans. En enkel buffé med alla gästernas medhavda alster blir en härlig tillställning utan att någon behöver slita ihjäl sig. Bara glädje och nya tips på godsaker att sno åt sig!
 
I helgen var det god mat med väldigt trevligt sällskap som fyllde helgen med energi. 
Det är liksom halva nöjet att duka fint och fixa en tilltalande miljö att vistas i. Trots allt sitter man ju i många timmar.  Maten, vinet, blommorna, en kul bordsplacering och du är hemma.
Denna lördag var dock vinet ett aber. Det har aldrig någonsin hänt att en flaska vin utgått på grund av dåligt innehåll, men efter att ha avslutat den första rödvinaren, kom vi en efter en  fram till att flaska nummer två smakade inte extra av ekfat, inte av bär eller nougat heller, men av mögel. Som en unken garderob i ett dåligt ventilerat 30-tals hus, örk! 
Idag lämnade jag igen resterna och fick pengarna åter i plånboken. Vid reklammation behövs inte ens kvitto. Så tänk på det, som en kär vän sa en gång,
"Livet är för kort för att dricka dåligt vin!"
 
 
mögel, vin, jul,

Kommentera

Publiceras ej