Glutenprojektet går vidare....vi äter lite olika, men grabben äter helt glutenfritt. Dock lär man sig att skilja goda produkter från de mer avvikande och räliga.
Pasta är en sån sak. Vissa sorter är ok medan andra smakar sämre eller har skum konsistens. Jag bakar mycket och har hittat bra recept på en del kakor och bröd. Måste säga att Sempers produkter äger i mycket. Underbara att baka med och god pasta. Även Finax mjölsorter är bra och Lailas olika mjöl fungerar toppenbra. 
 
Men visst blir suget efter ett riktigt saftigt wienerbröd stort iband, dock "bara" nio månader kvar nu för honom.
 
Nytt för 2016 blir ännu mer av vegetarisk mat på menyn. Dels för att jag älskar den typen av mat, dels för miljöns skull och inte minst för hälsan. Jag har drabbats av en allt större avsmak inför kött. Rått kött kan jag nästan inte ta i utan att känna viss avsmak och den blir bara större med åren konstigt nog. Kanske är det alla historier om hur illa djuren behandlas, hur kött idag fylls av både antibiotika och extra tillsatt vatten. Många upprörande fakta om att köttindustrin är så sjuk som den är.  Tur att det blivit ett uppsving för specialiserade köttaffärer som hittat sin nisch i de närproducerade och mer naturliga råvarorna.
 
Idag blev det potatis och purjolöksoppa. En stor favorit hos oss. Superenkelt och så gott!
 
6 pers
 
10 potatisar
1 purjolök
1 buljongtärning
6 dl vatten
2 dl grädde
2 dl mjölk
salt och peppar efter smak.