Jag var tvungen att fortsätta min prisjakt och hamnade nyss på City Gross, en stor, mäktig och enligt dem själv, billig matvaruaffär. Själv handlar jag sällan i så stora mataffärer då de är både opersonliga, alldeles för stora och enligt min åsikt dyra med allt som de inte råkar ha kampanj på. 
Och skåda skrällen! De hamnar på en mindre smickrande jumboplats strax ovanför Konsum/Coop. Samma varor som sist, samma storlekar och så här ser det nu ut på prispallen;
 
1. Netto 651 kr
2. Willys 671 kr
3. Ica  765 kr
4. City Gross  773 kr
4. Konsum/Coop 810 kr
 
Det blir gott betyg åt lågpriskedjor som konkurrerar och pressar priserna, samt medalj till den lokala Icahandlaren som man faktiskt kan påverka kring vilka varor som saluförs i butiken. Roligt att se det ekologiska och närproducerade sortimentet växa. 
Men Coop och City Gross fortsätter att vara dyra och trots sin storhet, inte alls verkar intresserade av att erbjuda bättre priser åt sina kunder. Till råga på allt måste de flesta ta bilen för att handla på City Gross då de oftast ligger en bit utanför stadskärnan. Där sprack teorin om att det är billigare att handla på stormarknader. De går bort. I allafall på min shoppingrunda. Ska tilläggas att undersökningen är gjord på en mindre, medelmåttig ort och att priserna naturligtvis kan variera, men det pekar ändå lite i samma riktning.