Jodå, egen mjölblanding är klart dyrare, men innehållsmässigt vinner vi på ett bättre innehåll och en renare produkt. Den färdiga mjölblandningen är såklart mer än bara olika mjölsorter. Här passar man på att prångla ner lite förtjockningsmedel också och det kanske man vill klara sig utan. Jag har inte provbakat med den egna mjölblandningen än, men det kommer. 
 
I veckan blev det en fisksoppa som toppades med egen fänkålsdill. Nu passar den nämligen på att växa sig frodig och fin, i september/oktober istället för augusti som brukligt. Allting känns en månad sent i år. Med en dåligt uppvärmd sommar, men en något torrare augusti, ger det oss lite svamp i skogarna och fikon som inte ens mognar i växthus.  Fast å andra sidan njuter jag desto mer nu när det som sniglarna inte hunnit äta hamnar på min tallrik. 
 
Enkel fisksoppa
 
Fräs en lök, en morot och en liten kålrot i smör. Salta o peppra.
Slå på hummerfond, någon deciliter vitt vin och låt koka mjukt. Mixa och späd med valfri mängd grädde och mjölk. Lägg i tärnade bitar av t.ex. lax och torsk. Låt koka klart en liten stund på eftervärmen. Toppa med några räkor eller en knippa fänkålsdill som tillför en härlig smak av anis. 
 
Snabbare snabbmat än så finns knappt att få tag på. 
Idag tar det lite mer tid när vi steker vildsvin och bakar mandelkakor med hallon och grädde, men så är det också en födelsedag och en härlig söndg att fira på.