Så var det dags igen. Mat och Destillat i Lund.
 
- Vi har varit här några gånger nu. Bästa stället i stan! säger jag lyckligt
- Det var ju trevligt att höra! svarar servitören som stått ut med oss i nästan fyra timmar.
- Ja, när blir man en stammis egentligen? frågar jag hoppfullt.
- Tja, vi har folk som äter här varje dag! säger han informativt och lite väl kaxigt.
Känner mig som en punkterad ballong och ber att få betala för kvällens godsaker.
 
Men till saken hör att det ÄR bästa stället om du ska njuta av bra mat och en vällagad meny. Kvällens Iberiska pata negra, dvs lufttorkad bog av Iberisk ekollongris smälter sig hela vägen upp i gommen. Detta följt av Kalventrecote med Lundasparris, picklad tomat, solrosfrö och getostdressing. Ja jag vet, jag har fullständigt snöat in på solrosfrö! Till detta nypotatis som rullats in i salt och olivolja.
Och tänk att en halva lök på tallriken kan smaka så makalöst gott!
Avslutningen med en creme brulé. Mjuk som den lenaste barnakind och med sin knäckiga yta döljandes det krämiga och svala innanmätet.
Fick den färdiglagad vid bordet med hjälp av en äkta brännare från Biltema.
En sån ska jag införskaffa i sommar!