Såg en nyhet i min Icabutik. Den gjorde mig inte alls glad. Tvärtom blev jag sur, grinig och knäckt av samhällsfenomenet tidsbrist.
Om jag inte hinner baka så bakar jag inte. Om jag inte hinner baka så är det i sig en allvarlig signal om att någonting är helt fel i mitt liv. Jag tänker inte att, "Fan jag hinner inte baka muffins! Jag får köpa smet på Ica så går det fort" Varför baka om du inte hinner och varför vara så jäkla präktig hela tiden. Erkänn att du inte hinner helt enkelt och skit i muffinsen till kaffet! Eller se över ditt stressiga liv och prioritera viktiga ting, som t.ex. att ha tid.
 
Ica spinner på vårt livs stora dilemma, att inte hinna och jag undrar alltid vad vi gör, vi människor som irrar runt likt tomtar i en verkstad av arbete och självförverkliganden. Vi jobbar 100%, lämnar våra små barn 50 timmar på förskolan varje dag och vi har svårt att förlika oss med att egentiden är så bristfällig. Vi prioriterar att köpa oss lyckliga och svenskens helgnöjen heter Ullared och Emporia. Vi köper oss fria från det vi inte hinner, städfirman fixar huset, förskolan fostrar barnen och pizzerian lagar kvällsmaten.
Men att köpa sig lycklig kostar och du måste arbeta ännu mer för att få livet att gå ihop. Så, när du inte hinner att baka egna muffins, måste du köpa färdig smet som kostar horribla 75 kr/kg, Du måste därför jobba mer för att ha råd och du måste lämna ditt barn en evinnerligt lång arbetsdag på förskolan. Mitt tips är att hämta hem ungen i tid så att ni istället kan baka tillsammans!
 
tid baka muffins,