Recept: Äggtoddy
 Foto:Ica
 
Är det bara jag som tycker att det är sinneslöst att åka till Ullared för att handla? Finns så mycket att hata med Ullared att jag inte kan nämna allt här utan att trampa folk rejält på tårna. Ömmande tår till Jul är lämpligast att undvika. Till Jul ska man försöka vara snäll!
 
På Ullareds hemsidan står följande att läsa
 "Du hittar vår Kundtjänst vid takkub B1. Här kan du få hjälp att efterlysa försvunna kundvagnar och borttappat shoppingsällskap. Det är även här som du rapporterar om någon av dina ägodelar försvunnit.  I Kundtjänst kan du också ansöka om Shoppingkortet och köpa presentkort."
 
Redan här känner jag starkt att jag inte vill bege mig dit! Inte till Ullared och köphysterins mecka, inte med en tusenlapp i reskostnad innan jag ens kan börja fynda och inte ens som ett nöje på min lista över roliga att göra saker innan Jul.
 
Innan Jul då kan jag inte köra till Ullared för då dricker jag glögg, vispar äggtoddy och myser med en Irish coffee på helgerna. Jag filéar apelsiner till den nybakade chokladkakan, funderar på hundra saker att laga av grönkål, sover middag, snor lite mossa i skogen, fyndar hyacinter för 5 spänn på Ica och delar ut barnens önskelistor åt släkten, så att de får åka till Ullared istället...eller nej, jag har ingen i familjen eller släkten som åker dit faktiskt.
 
Ikväll bjuder jag på min favoritdrink om julen, äggtoddy deluxe med kräm så len att man gråter en skvätt när den tar slut.
 
Äggtoddy med konjak, calvados eller annan sprit till jul eller påsk. Utan alkohol blir äggtoddyn god för hela familjen. Receptet kan såklart dubblas. Tillsätter du varm mjölk, lite mer sprit och lite riven muskot får du Eggnog.
 
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk konjak, calvados eller annan sprit
Vispa ägg och socker så mycket du orkar, tills smeten är fluffig och krämig. Slå försiktigt i konjaken och rör bara lite så det fluffiga inte sätter sig. Slå upp i glas och njuuuut!