Blev rädd igen i mataffären idag! Sådär så hjärtat nästan hoppar till! Jag har insett att mänskligheten verkligen glider allt längre bort från de matideal och idéer om vad ett kök för 250.000 papp ska användas till. För visst vill vi ha flotta kök, gärna skitstora med ismaskin på kylskåpet, dubbla ugnar, kokplattor med flexibel storlek och exklusiva köksmaskiner för tusentals pengar, men vad och när lagar vi mat i köken?
 
Hittade nämligen Icas nya lansering av snabbmat idag "Rätt enkelt". Här kan du njuta av färdigkokt ris, färdig sås på burk, färdigkokt potatis, nudlar och marinerat kött eller fisk av olika slag. Visst, snäppet bättre än frysrätter från Findus, men ändå! Kom igen, färdigkokt ris!!??
Vad i all världen är det som gör att vi inte hinner koka ris längre? Varför hinner vi inte göra egna klyftpotatisar och vad tusan fyller vi vår tid med istället?
 
Jobb, alla pratar jobb. Det är inne att jobba mycket, att gå i väggen för ett självförsakande liv. Politikerna pratar om jobblinjen och det är snudd på fint att inte hinna med vardagen. Vi stressar som tokar mellan Ica, skolan, jobbet, dagis och idrottshallarna. Köra barn till aktiviteter hela kvällarna men så hinner man alltså inte se till att de får ordentligt att äta innan de ska simma, spela fiol eller åka skidskor.
Jag brukar råda min son att bli psykolog när han blir stor. Det lär finnas en gigantisk marknad av sönderstressade barn och vuxna som mår skit och har förlorat fotfästet i sitt pågående liv.
 
Alla som vet hur livet blev, som drabbats av en dödlig sjukdom eller bara blivit gamla och visa, de säger alla samma sak, "jobba mindre, var med dina nära och kära". "Laga bra mat!" Nej kanske inte exakt så, men det omfattar ju en del av umgänget med nära och kära, mat o dryck runt ett dukat bord. Inte kokt microvärmt ris i en svart plastlåda.
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej