En vanlig dödlig torsdag när vinden viner runt knuten. Jag hamnar framför en värmande brasa med en vän, lite enkel fisksoppa, vin i glaset och krämig Gorgonzola. Härliga samtal om livet som det kan vara, om frustrationer, glädje, ilska och livet i stort och smått.
 
Jag tänker att det är så här det ska vara, vänner, samtal och en god middag. Det är i samspelet med andra människor vi utvecklas, byter tankar och väcker nya idéer. Dynamiken i mötet som håller sig kvar ett bra tag i själen och gör att man orkar med annat i livet som kanske inte alltid är så givande.
 
Här kommer receptet på kvällens käk, Fransk fisksoppa 4 pers
 

Ingredienser

  • 400  g torskrygg                                                                          
  • 1 gul  lök 
  • 2 morötter                                    
  • 2 vitlöksklyftor                                     
  • 350 g blomkål                                    
  • 1 fänkål                                     
  • 2 msk smör                                
  • 3 msk   tomatpuré                                    
  • 0,5 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)                                    
  • 1 tsk var av timjan/dragon/salvia                                     
  • 3dl grädde                              
  • 1 burk krossade tomater
  • salt och peppar
Fräs grönsakerna i smör,hackade som du vill, slå på buljong,  tomatkross, grädde o kryddor. Koka samman i ca 10 minuter. Lägg sist i fisken och låt dra på eftervärmen i ca 10 minuter. Servera med ett gott bröd och ost om du vill.
 
 

Kommentera

Publiceras ej