
En vanlig dödlig torsdag när vinden viner runt knuten. Jag hamnar framför en värmande brasa med en vän, lite enkel fisksoppa, vin i glaset och krämig Gorgonzola. Härliga samtal om livet som det kan vara, om frustrationer, glädje, ilska och livet i stort och smått.
Jag tänker att det är så här det ska vara, vänner, samtal och en god middag. Det är i samspelet med andra människor vi utvecklas, byter tankar och väcker nya idéer. Dynamiken i mötet som håller sig kvar ett bra tag i själen och gör att man orkar med annat i livet som kanske inte alltid är så givande.
Här kommer receptet på kvällens käk, Fransk fisksoppa 4 pers
Ingredienser
- 400 g torskrygg
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 350 g blomkål
- 1 fänkål
- 2 msk smör
- 3 msk tomatpuré
- 0,5 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 1 tsk var av timjan/dragon/salvia
- 3dl grädde
- 1 burk krossade tomater
- salt och peppar
Fräs grönsakerna i smör,hackade som du vill, slå på buljong, tomatkross, grädde o kryddor. Koka samman i ca 10 minuter. Lägg sist i fisken och låt dra på eftervärmen i ca 10 minuter. Servera med ett gott bröd och ost om du vill.
Kommentera