
Fredag igen och det med guldkant efter en veckas arbete, körande, bokade möten och annat i agendan som får livet att flyga iväg i en allt snävare tidsrymd. Vi får ständigt nya timmar till vårt förfogade, men det är en klart begränsad mängd timmar vi har och de räknas ner i det vi nämner som livet.
Fredagar är dagar med skimmer av högre kvalitet, avkoppling, eftertanke, gemenskap och då man åter blir ägare av sin egen tid. Tid och timmar att förvalta precis hur du vill. Bara det en fantastisk tanke. Plötsligt kommer två dygn att förvalta efter eget huvud. Underbart!
Min fredag börjar redan på morgonen med ett leende av förnöjsamhet på läpparna, sedan sju timmars arbete som följs av någon form av egentid med motion. Egentiden går över i mat och vinshopping. Kanske en blomsterkvast slinker med hem att pryda helgen med.
Sedan matlagning, gärna med barnen och mannens hjälp. Ett glas vin, lite musik och så rör vi i grytorna tillsammans under ett par timmar. Igår bakade jag och sonen cheesecake tillsammans och visserligen flög det kexsmulor i halva köket, men det var det värt. Det är viktigt att låta barnen få hjälpa till och lära sig i köket.
Kvällens middag blev kyckling med örtsås och kålfräs.
Kommentera