Konsten att få ungar att äta grönsaker!
 
Svaret heter vegetarisk lasagne, en rätt som ger en osedvanligt nöjd känsla i hjärtat vid åsynen av barskrapade tallrikar och noll chans på rester till dagen efter.
 
Så enkelt, så gott och så bra för miljön och plånboken om man nu vill det.
 
Gör såhär
Fräs en zucchini, en aubergine, två klyftor vitlök, en gul lök, några champinjoner och en halv purjolök. Blanda i två burkar tomater och salta samt peppra rejält. Lite grönsaksbuljong lyfter smakerna.
 
Efter ca en kvart mixar du allt till en slät massa. Gör en ostsås på 4msk olivolja, 4msk mjöl och ca 8dl mjölk, salt peppar och en smakrik ost som du river ner till ca 3- 4dl ost. Jag tar oftast i 200g  färskost också.
 
Varva grönsakssås, lasagneplattor och ostsås i en ugnsform. Grädda ca 45 minuter i 175 grader.
 
Så när minsta tösen såg att jag hackade i zucchini och prompt påpekade att hon INTE tänker äta det.
- Jag ska peta ut varje bit!
- Gör du det! svarar jag glatt och sedan sätter hon i sig tre portioner efter att ha konstaterat att det inte fanns zucchini i hennes lasagne!
 

Kommentera

Publiceras ej