Söndagens lunch blev på Skånetema med recept från anrika Brösarps gästis. Känt för både sin
Äggakaka
4 pers
10 ägg
5 dl vetemjöl
1 l mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
1 l mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
och sin Äppelkaka
1 kg äpplen,
ca 2 dl socker 1 msk kanel/kardemumma, 2 dl ströbröd och 100 g smör som man skivar ovanpå
Vaniljsås: 5 dl vispgrädde, 3msk socker 1 vaniljstång 4 äggulor
Inte så lite maffigt, men man behöver ju inte äta det varje dag! Kanske räcker det att ta en promenad på sex timmar för att bränna bort intaget! Idag bryr jag mig faktiskt inte alls!

Äppelkaka med smör, mycket smör! In i ugn på 175 grader i 40 minuter
Kommentera