
En bild säger mer än tusen ord! Vad är detta? Råttgift? Lim? Tapetklister? Efterrätt?
Ja, det lär gå att äta och hittades på barnens efterrättsbuffé. Riktigt illa med färgämnen, stabiliseringsmedel och socker så håret står i flera dagar!
Så går vi vidare till hamburgare och pommes...eller vad är det egentligen för rosa platta biffar uttryckta ur någon massa likt pepparkaksfigurer. Syns inte ens att det är kött när dem. Jag stör mig på att man tror att barn måste äta skräp för att vara glada.
På vuxenbordet fanns det tre acceptabla rätter varav två var klassiska såser, Mojo Rojo samt Salsa verde. Musslorna i sötsur sås var helt ok, men resten ett slappt försök att föda trötta turister som i sitt sökande efter sol inte vill eller orkar laga mat på semestern.
Jag stör mig på att man utspisar turister med dålig mat, dyr mat och illa tillagad mat, som om mat var en bisak på semestern. Tvärtom! Maten är väl i sig en av upplevelserna att njuta av? All inclusive visar sig oftast vara generöst av allt, men liknar mest usel skolmåltidsmat. Inte ens vinet kan man dricka utan att hela nyllet förvandlas till en förvriden sammandragning och jag förstår varför rödvinet serveras välkylt. Vid normal temperatur är det fullständigt odrickbart.
Jag stör mig på att så få av oss turister orkar leta upp en bra lokal matbutik. Att köpa ett nybakat bröd, en smakrik olivolja, lite pasta, färska tomater, salt och vin. Så gott! Så enkelt! Tror att vi small i oss nästan en hel liter olivolja under vår vecka. Mer komplicerat än så behöver det inte vara och man får 4000 spänn över av all inclusive-matkassan som istället kan gå till några trevliga lokala restaurangbesök vid playan eller glass vid poolen.

Jag stör mig även på att behöva vara hemma i vintern igen. Det känns fruktansvärt långt till sommarens enkla smaker och ikväll kör vi en tung variant av crepes.
4 ägg
3dl mjöl varav hälften graham
6dl mjölk
salt
Stek i smör
Fyll pannkakorna med en hopkokt blandning av lök, grönkål och grädde. Rulla samman och lägg i en form
Topping blev en mix av buffelmozzarella och vanlig prästost. In i ugnen 200 grader en kvart.
Sådär, nu är jag mätt och det stör mig inte ett dugg,
all inclusive,
Kommentera