
Pulled pork reder sig sjäv
En populär rätt sedan ett tag, men här med lite svenska smaker utan chili, barbequesås och olika tacokryddor Bäst av allt att den bara jobbar på inne i ugnen medan dofterna tilltar i huset och man går konstant hungrig i väntan på denna delikata rätt.
Gör såhär till ca 4 pers
1kg benfri fläskkarré
Timjan, vitlök, salt, peppar, samt ingefära och rödvin.
Klappa in alla kryddorna i köttet, lägg i en påse över natten.
Lägg dagen efter in steken i en ugnsfast gryta med lock och slå rödvin i botten, sådär ett par dl. Fyll på med skivad gul lök, morötter, selleri, kålrot eller vad du vill, runt hela stek. Något gott har du säkert hemma.
In i ugnen på ca 125 grader i sex-sju timmar. Klart när man lätt kan dra isär köttet med hjälp av en gaffel.
Av skyn kan man sedan göra världens godaste sås.
Tips på världens bästa pryl till köket just nu, från Eva Solo. Stor traktörpanna med höga kanter och dessutom vit. En mycket användbar allroundpanna. Finns bl.a. att köpa här
pulled pork, eva solo,
Kommentera