
Igår gick en del av veckans hårt förtjänade slantar rakt i kassan till Mat och Destillat i Lund. De skrattar hela vägen till banken och jag känner mig så lycklig över en makalös smakupplevelse med absolut ingenting att anmärka på. Killen som äger stället är själv ytterst delaktig i servicen. Han har en helt makalös stenkoll på läget hela tiden, en extrem timing och trevlighet som sällan upplevs. När timmarna faller på är kön in lång och personalen förvandlar snabbt ett bord för två till en sexa.
Av ren nyfikenhet startade jag med en rätt lagad av griskind. En rätt med svårighet att föreställa sig helheten av, men just därför ett extremt spännande inslag på menyn som jag bara måste prova. Det ångrade jag inte.
Dryck - givetvis ett rödvin och gärna ett italienskt Ripasso. Salute!

Men sen, när desserterna kom på tal, då blev det lite crazy och vi steppade tillbaka till ruta ett igen. Barmenyn!
Ska man uppleva en smak av livets goda hjälper det att hålla sig till det lilla och enkla som kan bli hur stort som helst.
Pata negra, bröd, vin, salt och en bra olivolja......sen kan jag dö och jag skulle dö lycklig!

Rullade sista tåget hem med en märklig upplevelse av en koltrasts vårliga drill från ingenstans. Mitt i januarinatten satt han där i ett träd, nära tågbanan och delade med sig av sin underbara sång.
oxfilé, griskind, pata negra,
Kommentera