
Bild:arla.se
Jag skulle iväg och äta senare, men var tvungen att provsmaka min kålpudding som stod rykande och het på diskbänken. Läckert solbränd och saftig kallade den på mig. Jag hade rätt svårt att slita mig från köket och min pudding, men iväg kom jag till slut.
Så enkel att göra och så god att äta med sirapssötad kål, kryddpeppar och fläskfärs. Jag tog fläskfärs då det är mer smak i fetare kött och eftersom fetthalten låg på 20%, samma som blandfärsen, blev valet enkelt.
Kan tipsa om att Lidl helt otippat har ekologisk vitkål i sortimentet, vilket får mig att älska deras ekosatsning ytterligare lite mer.
Gör så här:
Blanda 800 g färs med mycket kryddpeppar, svartpeppar, och salt. Hacka ner ett litet kålhuvud och stek i smör, salt och ca 2-3 msk ljus sirap. Fräs under lock i ca 20 minuter.
Blanda samman kål och färs. Slå smeten i en ugnsform och grädda i 175 grader i ca 35 minuter. Servera med brunsås, kokt potatis och lingon.
Sedan ät eller dö!
kål kålpudding,
1 kommentarer
Pia Carlsson
13 Apr 2014 14:38
Åhhh vad gott det ser ut!!!!!!!
Jag älskar kålpudding!
Kommentera