
2 st | paprika |
---|---|
3 st | rödlök |
1 st | zucchini |
2 msk | olivolja |
1/2 tsk | torkad timjan |
1/2 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar nymald |
30 g | parmesan |
1 kruka | basilika |
1 kruka | persilja |
3 msk | citronjuice, nypressad |
8 dl | mjölk |
1 st | grönsaksbuljongtärning |
2 dl | polenta |
1 tsk | olivoja |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skölj, kärna ur och klyfta paprikan. Skala och klyfta löken. Skölj och skiva zucchinin.
3. Fördela paprika, lök, zucchini, olja, timjan, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Sänk ugnsvärmen till 225° och rosta blandningen mitt i ugnen 25 min.
4. Finriv parmesanosten. Plocka och grovstrimla persilja och basilika (spara några basilikablad till garnering). Pressa citronjuicen.
5. Börja med polentan när det återstår 10 min på grönsakerna: Koka upp mjölk och buljongtärning. Tillsätt polentan och rör tills den tjocknar och är krämig, ca 5 min.
6. Dra polentan från värmen. Tillsätt parmesanost, persilja, basilika och citronjuice.
7. Servera polentan med de rostade grönsakerna. Garnera med basilikablad och droppa över oljan. Tycker man att nån tesked socker höjer smaken så ha i det också.
Kommentera