Nu är de här! Primörerna, de som dyker upp först, de prima och delikata säsongsdelikatesserna som skördas först av allt ute i en prunkande trädgård. Det är en härlig upplevelse att traska ut och plocka in den späda dillen, persiljekvastar stora som bonsaiträd, krispiga spenatblad och pepprig ruccolasallad.  Nu ska det bannemig ätas grönt till alla måltider under dagen!
 
Igår blev det lax med ansjovismos och hemkörd hollandaisesås. Till detta tryckte jag in alla de primörer som fanns att tillgå. Bara sparrisen som fattades, men den står på tillväxt ytterligare ett par dagar.
 
Egen Hollandaisesås, 4 pers
3 äggulor
100g smör
3 msk vatten
3 tsk citron
salt
 
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull på svag värme. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknar. Den får ABSOLUT INTE KOKA. Ta bort kastrullen från plattan och vispa i smöret lite i taget. Smaksätt med citron och salt.
 
Potatismos med ansjovis är helt enkelt kokt potatis som mosas grovt med mjölk och blandas med en halv burk ansjovis. Dra i en hel hög med grovhackad persilja och så var det klart. Fega inte med ansjovisen! Smaka dig fram till vad som blir en bra sälta.
 

Kommentera

Publiceras ej