
Med sommaren kommer enkelheten. Ut med barnen, ut med tvätten, ut med, smulorna, ut med allt som annars kan få väggarna i huset att bukta utåt. Nu är det lättare att andas, leva och även att laga mat. Trädgårdslandet fylls med godis och smaker för lättsam mat. Inga tunga grytor, maffiga stekar eller murrig brunsås. Nu är det snabbt och mycket grönt på tallriken. Spenat, sparris, sallad, salvia, allt bra börjar på S!
Oftast äter vi inte före sju på kvällen och det är hopplöst att hinna nått annat innan träningar, läxor och mys i kvällssolen. Allt ljus som solen delar med sig av, gör mig piggare på kvällarna och aldrig verkar den vilja gå ner och skänka mig mörker att sova.
Ett bra tips som krydda på maten är solroskärnor. Dessa vitaminbomber av fågelmat som kan ge det lilla extra åt din middag. Rosta dem några minuter i en torr stekpanna och strö över salt. När de börjar få färg är de klara och kan ätas till drinken, strös över maten eller mixas med basilika, vitlök, parmesanost och olivolja till en fantastisk pesto på pastan.
Bara att experimentera sig fram och det finns finfina ekologiska färdigskalade som väntar på dig i affären.
Kommentera